Logo KleiCosy Ceramics

KleiCosy

KERAMIEK STUDIO

Zoersel

Workshop Schalen

Onze werking

Ontdek de magie van keramiek tijdens onze 2,5 uur durende workshop vol creativiteit! Na het vormgeven van je meesterwerk, nemen we de tijd om het zorgvuldig te laten drogen en voor de eerste keer te bakken (biscuitbak). Vervolgens ga ik verder aan de slag met de door jouw gekozen favoriete kleur voor het glazuren. Tenslotte, na een tweede bakronde (glazuurbak), is jouw unieke creatie klaar om opgehaald te worden!

Kom en beleef de pure vreugde van keramiek maken bij ons.

De workshops vinden plaats in onze keramiekstudio ‘KleiCosy’ in Zoersel, waar je op je eigen tempo en met onze begeleiding aan je creatie kunt werken in een ontspannen sfeer.

Vormgeving

We werken met klei of spikkelklei en gipsmallen om vorm te geven aan het gekozen ontwerp, na de vormgeving kan je het werk in zijn eenvoud laten of nabewerken en creatief decoreren.

In deze workshop richten we ons op schaalvormen in verschillende formaten, kommen, en andere inspiraties die ook naar een thema of seizoen kunnen verwijzen. We begeleiden je uiteraard stap voor stap om een mooi eindresultaat te bekomen.

Na deze sessie worden de kleiwerken 2 à 3 weken in de droogrekken geplaatst om daarna te bakken (biscuitbak) op 950°C zodat ze klaar zijn voor het glazuren door ons met de door jouw gekozen kleur.

Nadien zal het geglazuurde kleiwerk nog 1 keer gebakken (glazuurbak) worden op 1200°C zodat het steengoed wordt en geschikt is voor de oven en vaatwasser.

Ophaalmoment

Nadat jouw kleiwerk gebakken is, ontvang je een melding via e-mail en/of sms om jouw meesterwerk op te halen.

Keuze & praktisch

Keuze
Praktisch
agenda

Uit de lijst hieronder kun je eenvoudig een workshop boeken.

(Momenteel is er 1 workshoptype te boeken voor zowel schalen, servies of mix&match).

Je vindt de datum, het uur en de vrije plaatsen terug.

Via de filter (trechter icoon op mobiel) kun je een datum uitkiezen die jou de meest nabije datums weergeven.

werkjes van onze deelnemers

Een overzicht van de verschillende creaties uit deze workshop.